Çarşamba günü oynanan kupa maçından sonra Aykut Kocaman’ın açıklamalarını herkes gibi ben de hayretle dinledim. Sonra da biraz bakayım dedim neymiş bu skora etki eden kararlar. Baya da bir şey çıktı. Sezonun başından itibaren bunları sıralayalım:

 

Göztepe maçında ceza sahası içinde Alper Potuk’a yapılan net penaltı hareketi

Akhisarspor maçında Alper Potuk’a gösterilen gereksiz kırmızı kart

Galatasaray derbisinde Janssen’in verilmeyen golü

Yine aynı maçta Belhanda’ya verilmeyen kırmızı kart

Trabzonspor maçında Pereira ve Kucka’ya verilmeyen kırmızı kartlar

Giresunspor mücadelesinde Hasan Ali’ye verilmeyen penaltı

Dün oynanan Gençlerbirliği maçında Issah’a verilmeyen kırmızı kart

 

Peki Fenerbahçe bu sezon alacağı kaç tane maçı son dakikalarda veya basit hatalarla gol yiyerek puan verdi?

 

Göztepe maçı… Volkan yumruklaması gereken topu tutmaya çalışınca onun hatasından bir gol yendi.

Trabzonspor maçı… Volkan yine yumruklaması gereken topu adeta içeri aldı

Akhisar Belediyespor maçı… Hiç futbolla alakası olmayan bir maça çıktı Fenerbahçe. Pozisyon bile bulamadı

Kayserispor maçı… Bireysel hataların haricinde son saniyelerde yenen golle 2 puanı evinin çimlerine gömdü

Osmanlıspor maçı… Yine iyi oynamadığı bir karşılaşmayı almak üzereyken son saniyede yenen bir golle evine beraberlikle döndü

Konyaspor maçı… Tatiksel olarak öyle bir sistem çıkarılıyor ki… Kanatlar takır takır işliyor ama kadroda bu kanat organizasyonlarını değerlendirecek forvet yok.

Gençlerbirliği maçı… Özellikle bireysel hatadan çok fazla gol yiyen Fenerbahçe bu geleneği(?) bozmadı. Bu sefer iki hatadan gelen iki golle yine evinde berabere kaldı.

 

Şimdi aradaki fark belli oluyor mu hocam? Yok ona penaltı vermemiş yok buna kırmızı kart çıkmamış. Yapacak bir şey var mı? Takım olarak siz hatalarınızı kapatmıyorsunuz da hakeme mi mana buluyorsunuz. Tamam haklısınız. Hakemler çoğu kararlarıyla sonuca etki ediyor. Lakin sizin açıklamalarınız nerede bizim çıkardığımız tablo nerede.

İki senedir bu taraftar iyi futbol görmek istiyor. Vitor Pereira döneminde taraftarlar maça daha heyecanlı gidiyorlardı. Tamam kimse sizden bir maçta 8-10 gol atmanızı istemiyor. Sahada ruh yok ruh! Defans hattına oyuncu yok deyip ön liberodan savunma oyuncusu devşirmek yerine niçin ara dönemde bir Türk defans oyuncusu alınmadı? Şu an ligde oynayan birçok tecrübeli Türk defans futbolcusu var. Geldikleri takdirde de çok başarılı olacaklarından eminim. Ancak ne yazık ki bir yabancı modasına uymuşuz. Kadrolarda 15 yabancı futbolcu cirit atıyor. Yazıktır ya hu. Ülke futboluna yazıktır.

Dün akşam Fenerbahçe yine vasatı aşamadı. İlk yarıda belli bir süre iyi bastırdı. İki topu direkten döndü. Golü yedikten sonra da iyice morali bozuldu.

Bozulan moralleri yerine getirecek tek şey erken atılacak bir goldü ki Alper akıl dolu bir gol attı. Fenerbahçe üstünlüğü yakalasa da bir şeylerin ters gittiği aşikardı. Çok özür dilerim ama görmemek için kör olmak lazım. Nitekim yine bir savunma hatasından gelen gol zorla kazanılacak galibiyetin hayallerini yıktı geçti.

Hocam… Siz çok büyük bir insansınız. Fenerbahçe tarihi açısından da isminiz tartışılamaz. Bu takımın en zor dönemlerinde siz bu takımdan ayrılmayarak çok sağlam bir duruş gösterdiniz. Söylediklerinizde de haklısınız. Ancak bir de madalyonun öteki yüzü var. Kendi bireysel hatalarından dolayı kaç tane maç kaybetti Fenerbahçe? Lütfen biraz da kendimizi yargılayalım.

Yorumlar

  • (not be published)