500 Metrelik Sofrada Şeyh Süleyman Bağdu Anıldı

Tarih Ocak 30, 2018, 7:39 pm
3 mins

Şeyh Süleyman Bağdu’nun Hakk’a yürüyüşünün 12. sene-i devriyesi münasebetiyle Zilan Türbesi’nde düzenlenen anma programına katılan konuklar kurulan 500 metrelik yer sofrasında yemek yedi.

Batman’da, Şeyh Süleyman Bağdu’nun Hakk’a yürüyüşünün 12. sene-i devriyesi münasebetiyle Zilan Türbesi’nde anma programı düzenlendi. Programa bir çok ilden katılan konuklar Bağdu’yu dualarla anarak kurulan 500 metrelik yer sofrasında yemek yedi.

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyünde kurulan 500 metrelik kardeşlik sofrasında binlerce seveni tarafından anılan Şeyh Süleyman Bağdu için Mevlid-i Şerif okutulmasından sonra aş döküldü.

Türk, Kürt, Laz, Çerkez aynı sofrada yemek yedi.

Anma törenine katılan konuklar ırk ayrımı gözetmeden Türk, Kürt, Laz, Çerkez hep birlikte birbirlerini kucakladığını belirtti.

Programa katılmak için Örmegöze köyüne gelen Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, “Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Şeyh Selman Bağdu’nun her sene yaptığı etkinlikle ve bugünkü mevlit yemeği dolayısı ile inanç ve kültür turizmine çok büyük bir hizmet ettiğini düşünüyorum. Türkiye’nin her yerinden binlerce sevenleri Batman’a geliyor, Batmanlı insanları tanıyor ve burada hep beraber aynı sofrada oturup yemek yiyoruz. Gerçekten inanç ve kültür turizmine çok büyük katkılarının olduğunu düşünüyorum. İnsanların birbirini tanıması ve kaynaşmasında çok büyük bir rol oynadığını düşünüyorum. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Yapılan bu etkinliklerde emeği geçenleri kutluyor ve tebrik ediyorum” dedi.

“Türkiye’nin her bölgesinden misafirlerimiz Batman’a geldi”

Şeyh Süleyman Bağdu’nun oğlu Şeyh Selman Bağdu ise anma etkinliği hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“2006’da dünyasını değiştiren babamın 12’nci seneyi devriyesini gerçekleştiriyoruz. Karadeniz’den, Ege’den, İç Anadolu’dan misafirlerimiz bu güzel hava şartlarında sorunsuz bir şekilde geldiler. Mevlid-i şerifimiz okunacak ondan sonra öğle namazına müteakiben soframızda yemeğimiz serilip Allah kısmet ederse misafirlerimizi yolcu edip göndereceğiz. Çok duyguluyuz. Yani insanların böyle katılımının yüksek olması, insanların uzak yakın demeden gelmesi, bugünümüzde bizimle beraber olması sonsuz bir duygu”.

 

Yorumlar

  • (not be published)