Cenkaver Kartal

Tarih Mayıs 17, 2017, 12:09 am
2 mins

31.Haftanın kapanış maçında Beşiktaş Bursaspor’u 2 0 yenerek şampiyonluk yolunda büyük bir engeli kayıpsız aştı.

Bursaspor’un son haftalardaki farklı mağlubiyetleri ,Beşiktaş’ın iki haftadaki 5 puan kaybı maçı çok ilginç bir noktaya getirdi.

Stresli bir maç olacağı hafta içi belliydi bu stres seyircilere ve futbolcularada yansıdı.Hele ilk yarı tansiyon çok yükseldi.

Neyse gelelim maça …
Beşiktaş tedirgin başladığı maça stresinide ekleyince alışagelmiş futbolunu ortaya koyamadı ve ilk şutunu ancak 30. dk atabildi. Bu dakikadan sonra biraz açılan karakartal Aboubakar ile yüzde yüzlük gölü kaçıran taraf oldu.Atiba’nın tam anlamda hazır olmayışı ve Talisca’nın olmayışı oyun düzenini bozan en önemli etken olmasına rağmen Tolgay Aslan’ın hem 8 numara hem de 10 numara pozisyonunu oynaması dengenin tecrübeyle beraber Beşiktaş’a dönmesine etken oldu. Her iki takımında kırmızı kart görmemesi hakemin iyi niyetinin sonucu olsa gerek …

İkinci yarıda ise Şenol Güneş oyuna müdahalesi sonuçunda ibre Beşiktaş’ın oldu.Atiba’nın yerine giren Cenk Tosun yakaladığı ilk pozisyonda golcülüğünü gösterdi. Pozisyonun başlangıçı ve bitişi tipik Beşiktaş pas oyunun oluşumudur.

Maçın dönüm noktası ise 0 – 0 iken Kubilay’ın Fabri ile karşı karşıya kalıp kaçırdığı goldür.Son dakikada Aboubakar skoru tayin eden golü atarak Şampiyonluk yolunda Beşiktaş’ın avantajı tekrar ele almasını sağladı.

Bu saatten sonra kolay kolay Beşiktaş’ın şampiyonluğu bırakacağını sanmıyorum …

Stresli olacak taraf bu skordan sonra Başakşehir olacaktır..

Yorumlar

  • (not be published)