Okur Yazar Buluşmalarında Barkçin, İlkadımlılarla Buluştu

Tarih Ocak 21, 2018, 3:31 pm
2 mins

İlkadım Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Okur Yazar Buluşmaları” etkinliği kapsamında yazar ve şair Savaş Barkçin, İlkadımlılarla bir araya geldi.

İlkadım Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Okur Yazar Buluşmalarının konuğu memuriyette Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına kadar birçok kademede bulunmuş ve tasavvuf alanında yazdığı kitap ve şiirlerle büyük başarı kazanmış Savaş Ş. Barkçin oldu.

Acem Tekkesi ve Kültür Evinde gerçekleştirilen etkinliğe  İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, HAK-İŞ Sendikası Samsun Şubesi Başkanı Ziya Uzun, üniversite öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gösterilen ilgi karşısında mutlu olduğunu belirten Barkçin, siyasetten ahlaki değerlere, İslamiyet’ten sanata birçok konuya değindi.

Kendimizi iyi eğitmeli, Allah’ın emirlerini doğru anlamalı ve anlatmalıyız.

Medeniyet ve ekonomik gücü karıştıran zihniyetlerden ülke olarak zarar görüldüğünü belirten Savaş Barkçin, “Batı’daki teknolojik gelişmeleri doğru analiz edemediğimizden toplum olarak bir yanılgıya düşmekteyiz. Teknoloji savaş ve ölüm getiriyorsa olumlu algılanmaması gerekir. Bunun içinde kendimizi iyi eğitmeliyiz. Bunun da yolu Allah’ın emirlerini doğru anlamak ve anlatmaktır” dedi.

Program sonrasında Barkçin ile sohbet siyaset ve edebiyat üzerine sohbet eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Hem siyasette hem de edebiyatta birçok başarılara imza atan değerli yazarımızı hemşehrilerimizle bir araya getirmekten büyük mutluluk duyduk. İlkadımlı kardeşlerimizin yoğun ilgileri de bizi oldukça sevindirdi. Tasavvuf edebiyatı ve şiirleriyle gönül bahçemizde yer eden ve eserler kazandıran Savaş Barkçin’e paylaştığı bilgiler ve teşrifleri için teşekkür ederim” diye konuştu.

“Okur Yazar Buluşmaları” programın sonunda okurların kitaplarını imzalayan Barkçin’e, Başkan Tok tarafından “El-Kerim” yazılı tablo hediye edildi.

One Comment to: Okur Yazar Buluşmalarında Barkçin, İlkadımlılarla Buluştu

Yorumlar

  • (not be published)