Hani küçükken yaptığımız mahalle maçları olur ya? Orada da zayıf takıma fazladan oyuncu verilir ki güçlü takımla daha iyi çekişebilsin diye. İşte tam da öyle bir olay yaşadık dün akşam.

Fenerbahçe-Göztepe karşılaşmasında Göztepe sahada 14 kişi ile mücadele etti. Verilen ucuz fauller, amatör kümede bile yapılmayacak bir hata ile verilen ofsayt ve verilmeyen bir de kırmızı kart. Hakem üçlüsünün (Hatta 4. hakemi de katarsak dörtlüsünün) yapmış olduğu hatalar hayret ettirdi diyebilirim. Unutmadan söyleyelim. Fenerbahçe hiç mi hatasız oynadı? Elbette ki hayır. Ancak bu maçta hakemlerin vermiş olduğu kararlar skoru doğrudan etkileyen kararlar oldu. Mesela; rakip oyuncudan seken top ne zaman ofsayt oldu? Veya direk arkadan baldıra yapılan bir müdahale ne zaman sarı kartla geçiştirildi? Federasyon maalesef hakem hatalarıyla ilgili bir önlem almıyor. Bu hakemler daha sonraki zamanlarda yine maç yönetecekler. Yine aynı kararlar uygulanırsa ne olacak? Geçtiğimiz dönemlerde basit bir hata yüzünden hakemliği bırakan Deniz Çoban’ı örnek alsınlar. Haa eğer ki hakemliği yağlı kapı olarak buldularsa o zaman söylenecek bir şey yok.

Gelelim Fenerbahçe’ye… İlk gole kadarki tablo beni çok umutlandırmıştı. Daha birinci dakika dolmadan Giuliano az daha gol atacaktı ki eğer yerden vursaydı %100 gol olurdu. Fernandao golü bulduktan sonra bir rahatlama geldi Fenerbahçe’ye. Zaten son dakikalarda da hiç kaleye yönelmedi bile. İlk yarının bitmesini bekledi.

İkinci yarıda da görmeye alışık olduğumuz  Fenerbahçe yine sahadaydı. 1-0’ın verdiği rahatlıktan ileri çıkmaya gerek duymadılar ki tam da bu dakikalarda golü yediler. Konya deplasmanı ve bu maçta savunma hataları yüzünden 2 tane gol yendi. Bunlardan hiç mi ders alınmayacak ya hu? Aykut Kocaman niçin bu konuda bir şey yapmıyor?

Ne kadar eleştirilirse eleştirilsin İsmail bu sezon çok iyi bir hava yakaladı. Şu anda Süper Lig’de en başarılı orta yapan savunma oyuncusu İsmail. Tamı tamına açtığı 20 orta takım arkadaşıyla buluşmuş. Zaten Fenerbahçe taraftarının da istediği bu değil mi? Keza Isla… Şilili Konyaspor maçında yapmış olduğu hatanın travmasını atlatmış. Yine de bu maçtaki performansı bana göre %65-70 civarındaydı.

Josef’in oynamasına bir anlam veremedim. Brezilyalı geçirdiği sakatlıktan sonra 1 hafta idman yapamadı. Neden bu oyuncu tercih edildi? Yedek kulübesinde oturan o kadar genç oyuncu vardı. Tamam Josef bu sene takım için çok değerli bir futbolcu. Ancak sakatlığı ve idman eksikliği maç performansına da yansıyor.

Bir soru daha. Neden illa Dirar? İkinci golün hazırlayıcısı olsa da takıma yaptığı hiçbir katkı yok. Bence yenilen golden sonra yapılan değişikiklerde Isla yerine Dirar’ın çıkması gerekiyordu. Mümkünse de bir daha forma verilmesin.

Fenerbahçe’nin futbolu bu akşam tat vermedi. Gelen yaklaşık 35.000 taraftara yazık ettiler. Bu sayı Beşiktaş maçından sonra yakalanan en büyük taraftar sayısıydı. Bundan sonra zorlu 5 hafta var. Trabzon, Başakşehir ve Beşiktaş deplasmanları ardı ardına geliyor. Eğer Fenerbahçe bu oyunla devam edecekse önümüzdeki haftalarda işi çok ama çok zor.

Göztepe cephesine gelince. Fenerbahçeli futbolcular haksız yere çalınan faullerde itiraz etmezken Castro’nun hakeme direk İngilizce ettiği küfür niçin görmezden gelindi? Skrtel’in şişirme golcü Jahovic’e yaptığı nasıl bir fauldür? Bir ağlamadığı kaldı. Tanju’nun Soldado’ya yaptığı sert hareket kırmızı kart değil midir? Hangi futbol liginde arkadan baldıra atılan tekme sarı kartla geçiştirildi?

Yazıklar olsun sana Selçuk Şahin. Sen ki yıllarca Fenerbahçe’nin ekmeğini yemişsin. Maç sonunda çıkan kavgayı ayırmak yerine niye körüklüyorsun arkadaş? Bir de takım kaptanı olacaksın utan kendinden utan!

Bu maçın sonucu olarak Fenerbahçe yine maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Deplasmanların en etkili takımı olan Göztepe’yi (9 maçta 16 puan toplamışlardı.) yendi. Yendi de bana göre Fenerbahçe açısından güzel bir maç olmadı. Oynanan oyun ve bundan sonraki maçların zorluğu kara kara düşündürüyor.

Bu maça renk katan bir olay daha var. Van ve Erzurum’dan gelen 200 çocuk dün akşam bu maçı izledi. “Biz Anadoluyuz” isimli bu projeden dolayı ilgili kişileri yürekten kutluyorum. Projenin amacı gezilere katılan kardeşlerimize kültürel miraslarımızı tanıtmak. Elbette ki küçük kardeşlerimize kültürel miraslarımızı gezdirip onlara bu mirasları tanıtacağız. Sonrasında da maça getirilmeleri ayrı bir güzellik olmuş. İnşallah da bu tür uygulamalar devam eder.

Son olarak da Galatasaray Kulübü’nün yeni başkanı Mustafa Cengiz beyefendiyi tebrik ederiz. Kendisine başkanlık döneminde başarılar dileriz.

Yorumlar

  • (not be published)