Transfer Çıkmazı

Tarih Ocak 09, 2018, 12:17 am
3 mins

Uzun süredir ara transfer döneminin sessiz takımı Fenerbahçe. Ha pardon. Geçen sezon arasında Karavayev’i kiralamışlardı. O da sessizce oynamadan gitti. Bir önceki yazımızda Fenerbahçe’nin bu sezon şampiyonluğu istiyorsa transfer yapmak zorunda olduğunu söylemiştik. Şimdilik transfer yapılması da zor görünüyor.

Sezonun ortalarında bir sol bek transferi yapılması gündeme geldi. Hala da bu durum gündemdeki yerini koruyor. Ancak evdeki hesabın çarşıya uymaması olumsuz bir durum oldu. Ozan’ın kadro dışı bırakılması ve yerine bir oyuncu alınması ön plana alındı. İsimleri saklanan bazı oyuncularla prensipte anlaşmaya varılsa da Ozan’ın gönderilecek olması bu transferleri arka plana attı. Mehmet Ekici’nin de sakatlığa abone olması ona olan güveni de azaltıyor.

Ancak yine de bu bölgede oynayan Topal-Josef ikilisinin alternatifleri yok değil. Genç oyuncuların yetişmesi taraftarı biri olarak Oğuz Kağan’a ve eğer oynayabilirse Eljif’e güvenim sonsuz. Bu gençler kendilerini ispatlamak için ellerinden geleni yapacaklardır. Ancak şu anda yabancı kontenjanı meselesinden dolayı Eljif oynayamıyor. Bu yüzden de van Persie veya Fernandao’dan birisinin gönderilmesi lazım.

Yine de durum kötü değil. Ancak takviye yapmak şart. Peki bu takviye illa ki yabancı oyuncularla mı olmak zorunda? Elbette ki hayır. Gurbetçi futbolcular veya Türkiye’de oynayan futbolcularla da transfer yapmak gayet mümkün. Mesela; sezon başında Roma’ya giden Cengiz. Kulübü tecrübe kazanması adına bu futbolcuyu bir takıma kiralayabileceğini söylüyor. Orta sahanın her yerinde oynayabilen yetenekli bir futbolcu. Neden olmasın? Aynı şekilde Feyenoord takımında oynayan Bilal. Hızlı ve yetenekli. Yaşı da genç artı Türk pasaportu da var. Neden olmasın? Bakın etti 2. Eğer ön libero pozisyonunda oyuncu aranıyorsa Osmanlıspor’da oynayan Numan Çürüksu. Gencecik daha ve umut vaat ediyor. Eder mi 3. Demek ki Türk oyunculardan da alınabilecekler varmış.

Sol bek pozisyonuna da Bursaspor’dan Aziz’i Fernandao ile takas etseniz olmaz mı? Artı bir miktar da para ver gitsin. Zaten Fernandao Türkiye’de Bursaspor’dan başka bir takımda da oynayamaz. Adamın eski takımı. Gol kralı olduğu takım. Neden gitmek istemesin ki? Hele bir de önünde Soldado ve Janssen gibi isimler varken.

Son olarak da Cenk Tosun’a yeni takımında başarılar dilemek isterim. Türkiye’nin belki de en etkili forvet oyuncusu olan Cenk, kendisine yakışan bir takıma transfer oldu. Bir futbol sever olarak kendisine İngiltere’de bol gollü sezonlar diliyorum. Umarız ki ileriki zamanlarda adından daha da söz ettirecek bir futbolcu olarak bizleri gururlandırır.

Yorumlar

  • (not be published)