BİZ SENİN GİBİ GÖKTEN ZEMBİLLE İNMEDİK

Tarih Aralık 30, 2017, 7:46 pm
6 mins

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Kastamonu İl Kongresine katıldı. İl kongresinde konuşma yapan Erdoğan, “Türkiye 2019’da yeni bir döneme girecek” dedi. Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na kadar hep en önde yer aldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hep bu yolda beraber yürüdük, İnşallah bundan sonrada beraber yürüyeceğiz. Kastamonu’nun türkülerine baktığınızda kahramanlıkların anlatıldığını görüyoruz. Bugün de geçmişte olduğu gibi aynı mücadeleyi veriyoruz. Kastamonu’nun kadınları da erkekleri kadar cesur olduğunu ispatlamışlardır.” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına sert tepki göstererek, “Kahvesini içip darbeyi televizyondan izleyenden ne beklersin” dedi.

“Ana muhalefetin başındaki zatın 15 Temmuz şehitlerinin yanında değil de onları şehit eden hainlerin yanında durduğunu görüyoruz. Çıkmış diyor ki tek tip kıyafet giyenlerin yakınları üzülmeyecek mi? Ya sen ne cins bir adamsın. Sen benim şehitlerimin gazilerimin yakınlarını düşünmüyorsun. Kahvesini içip darbeyi televizyondan izleyenden ne beklersin. Veriyorlar eline 3-5 paçavra onları sağlayarak güya muhalefet yapıyor. Buraya gelirse ona 251 şehit ailesinin acısını sorun.”

BU KARAKTER VE CİBİLİYET MESELESİ

“Utanmadan ‘Cumhurbaşkanı bana haber verseydi beklerdim’ diyor. Ben haberi tüm milletime verdim. Biz telefonlarla haberi verdiğimizde on binler, yüz binler meydanlara yürüdü. İstanbul Atatürk Havalimanı’na indiğim zaman on binler oradaydı. Ama sen öyle bir tipsin ki orada on binleri görüyorsun, tankların sorumlularıyla ekibin görüşüyor, anlaşıyor. Oradan kaçıp Bakırköy’e gidiyorsun. Bu karakter meselesi. Bu cibiliyet meselesi. Bir de ‘Darbe olsa karşısına dikilirim’ diyorsun. Sevsinler… İspatı ortada, kaçtın gittin.”

GÖKTEN ZEMBİLLE İNMEDİK

“Bu millet senin nasıl bir yalancı olduğunu biliyor senin hayatın yalan. Biz bu noktaya 40 yıllık bir siyasi mücadele ile geldik. Bay Kemal gibi gökten zembille inmedik.

Milletim seni iyi tanıyor. Nasıl yalancı olduğunu da çok iyi biliyor. Bu kişi hayatının hiçbir döneminde milletimizin, devletimizin hakkını hukukunu savunmamıştır. Hep fitnenin, ayrıştırmanın peşinde olmuştur. Tüm terör örgütlerine destek vermiştir. PKK’nın destek verdikleriyle kol kola yürüyen kişi değil mi? Onlar destek verdi, güya Hakkari’de miting yaptı. Bu iş yürek işi. Bu öyle lafla yürümüyor.”

Cumhurbaşkanı, terör örgütleriyle ilgili açıklamalarda bulundu:

“Zalimin adı dün rejimdi, DEAŞ’tı, bugün YPG.  DEAŞ’a ne yaptıysak bu örgüte de aynısını yapacağız. Biz gelmeden pılınızı pırtınızı toplayın gidin.”

“Madem Suriye’de her şey güllük gülistanlık, 3 milyonun üzerinde insan niye bizim topraklarımızda yaşamaya devam ediyor? Çünkü biz de, bu insanlar da biliyor ki sınırın öte tarafında sadece örgüt isimleri, sadece örgüt işaretleri değişiyor, zulüm baki. Dün zalimin adı rejimdi, dün zalimin adı DEAŞ’tı, bugün zalimin adı YPG/PYD’dir. Biz DEAŞ’a ne yaptıysak bu örgüte de aynısını yapacak ve mutlaka sınırlarımızın ötesini güvenli hale getireceğiz.”

OPERASYON YAKIN BİR TARİHTE

“Biz terör örgütünü çok da uzak olmayan bir tarihte iteleyeceğiz. Bölgedeki herkes artık bunu kabullenmeli ve ayağımıza dolanmamalı. Bu nedenle Suriye’deki terör örgütlerine bir gece ansızın gelebiliriz diyoruz. Biz gelmeden pılınızı pırtınızı toplayın gidin.”

NE OLDU DA BAY KEMAL’İN KAYIĞINA BİNİYORSUNUZ?

KHK tartışmalarına yönelik önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Nedense büyük bir gürültü koparılmaya başladı. Bana göre büyük değil. Tuhaf kampanyalar başlatıldı. Hatta içimizden bazıları da bu kampanyaya katıldı” ifadelerini kullandı.

“Son KHK’da daha önceki ifadelerin aynısıyla bir düzenleme yapıldı. Nedense büyük gürültü koparıldı. Kampanyalar başlatıldı. İçimizden bazıları da bu kampanyalara da katıldı. Üzüldük. Biz dava arkadaşı değil miyiz, gönüldaş değil miyiz? Ne oldu da Bay Kemal’in kayığına biniyorsunuz? Bu husumet kervanına bizim dava arkadaşlarımızın bir kısmı da nasıl katılıyor, birilerinin zil takıp oynamalarına vesile oldukları için yazıklar olsun.”

 

Yorumlar

  • (not be published)