Kılıçdaroğlu’nun Hakaret Siyasetine Ağır Bedel!

Tarih Aralık 29, 2017, 12:36 pm
4 mins

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tazminat davası açtı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Daha öncede Kılıçdaoğlu hakkında 1.5 milyon liralık bir dava daha açmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki konuşmasında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na manevi tazminat davası açtı. Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın açtığı davanın dilekçesinde, Kılıçdaroğlu’nun, 22 Aralık 2017’de TBMM’deki basın açıklamasında ve 24 Aralık 2017’de CHP’nin Eskişehir İl Kongresi’ndeki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik kişilik haklarını ihlal edici mahiyette, fevkalade ağır hakaretlerde bulunduğu ifade edildi.

Kılıçdaroğlu’nun, TBMM’deki sözleriyle Erdoğan hakkında asılsız ithamlarda bulunduğu, onu itham ettiği kaydedilen dilekçede, “Davalının, üzerinde konuşulurken özellikle hassasiyet gösterilmesi gereken ‘şeref ve namus’ gibi çok önemli ve hassas konular üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik sarf ettiği ifadeler kesinlikle eleştiri olarak kabul edilemez.” denildi.

Dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“Esasında davalının ve genel başkanı bulunduğu siyasi partinin Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik söylemleri, FETÖ’nün söylemleriyle bire bir örtüşmekte olup, bu doğrultudaki söylem ve politikanın örgüt tarafından adı geçen siyasi partiye empoze edildiği hususunda toplumda yaygın bir kanaat oluşmuştur.

Bilindiği gibi 17-25 Aralık yargı darbesi girişiminden hemen sonra FETÖ öncülüğünde Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik olarak mesnetsiz ve dayanaksız iddialarla algı oluşturmak maksadıyla içeride ve dışarıda yaygın bir kampanya başlatılmıştır. Davalı da ilk günden itibaren söz konusu kampanyayı sahiplenmiş ve Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında haksız ve gerçek dışı iddialarla kampanyaya katkı sağlamıştır. 17-25 Aralık yargı darbesi ile ilgili ortaya çıkan gerçekler ışığında söz konusu kampanyanın 17-25 Aralık yargı darbesine meşruiyet kazandırmak amacıyla planlanıp icra edildiği hususunda bir tereddüt bulunmamaktadır. 17-25 Aralık darbesinin azmettiricilerinin, Türkiye’de başarısız olmanın verdiği kin ve öfkeyle ABD’de adli soruşturma kılıfı altında benzer iddialarla dava açtığı ve davanın kamuoyuna yansıtıldığı bugünlerde, aynı kampanyanın FETÖ tarafından başlatılması ve eş zamanlı olarak davalı ve genel başkanı olduğu parti tarafından asılsız iddiaların dile getirilmesi ve hakarete varan ifadelerle kullanılması, yukarıda ifade edilen işbirliğinin bir yansıması olarak değerlendirilmelidir. Davalının işbu davaya konu açıklamaları, FETÖ tarafından üretilen ve örgüt üyeleri tarafından yayılmaya çalışılan yalanların birebir tekrarından ibarettir.”

Kılıçdaroğlu’ndan, 22 Aralık’taki konuşması için 100 bin, 24 Aralık’taki konuşması için de 150 bin lira olmak üzere toplam 250 bin lira manevi tazminat talep edildi.

 

 

Yorumlar

  • (not be published)