AK Partili belediyede operasyon!

Tarih Aralık 19, 2017, 11:30 pm
2 mins

Osmancık Belediyesi Gelir Şefliğinde tahsildar olarak görev yapan Y.Ş., zimmetine para geçirdiği iddiasıyla açığa alınarak, hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Osmancık Belediyesinden yapılan açıklamada, “İdari soruşturma ve adli kovuşturma süreci devam etmekte olup gelişmeler kamuoyuna açıklanacaktır” ifadelerine yer verildi.

Belediye resmi internet sitesinden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, “Belediyemizde tahsildar olarak görev yapan personel hakkında yürütülen idari ve adli soruşturmaya ilişkin şeffaflık ilkesi gereği ve bilgi kirliliğini önlemek amacıyla kamuoyu açıklaması yapılmasına gerek duyulmuştur. Gelir Şefliğinde tahsildar olarak görev yapan ilgili personel hakkında kurum dışı ticari ilişkileri olduğu, borçlu olduğu kişilerce icra takibi başlatıldığı yönünde belediyemize gelen şikayetler nedeniyle idari soruşturma başlatılmıştır. İdari soruşturma neticesinde ‘evrakta oynama yaparak zimmete para geçirdiği’ yönünde de şüphe oluştuğundan Başkanlık Makamının onayı ile ikinci bir idari soruşturma için muhakkik görevlendirilmiş ve personel açığa alınmıştır. Ayrıca 07.12.2017 tarihinde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş, adli makamlarca da kovuşturma başlatılmıştır. İdari soruşturma ve adli kovuşturma süreci devam etmekte olup, gelişmeler kamuoyuna açıklanacaktır. Halkımıza saygıyla duyurulur” denildi.

Mynet

Yorumlar

  • (not be published)