Hüseyin Çapkın tahliye edildi

Tarih Aralık 19, 2017, 8:09 pm
4 mins

FETÖ’nün mülkiye yapılanmasında duruşma savcısı tutuklu sanıklar eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın meslektaşı olan diğer sanıklarla telefon irtibatı olmasının örgüt içi irtibat olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek tahliye talep etti.

FETÖnün mülkiye yapılanması davasında savcı, Hüseyin Avni Mutlu ve Hüseyin Çapkın’ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın tahliyesini talep etti. Duruşma savcısı gerekçe olarak ise, “Örgüt içi iletişim FETÖ’nün gizliliğe en fazla önem verdiği alanlardan biri olup bunun da Bylock vb. gizli iletişim kanallarıyla gerçekleştirdiği bugün artık tespit edilmiş bulunmaktadır. Bu anlamda sanıkların meslektaşları olan diğer bir kısım sanıklara yine normal telefon irtibatı kurmuş olmalarının da örgüt içi irtibat olarak değerlendirilemeyeceği kanaatindeyiz” dedi.

Savcılık yapılan bu ön değerlendirme, dosyanın geldiği aşama, mevcut delil durumu ve tutuklu sanıkların tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak Hüseyin Avni Mutlu, Hüseyin Çapkın, Feyzullah Özcan ve Haluk Nadir’in tahliyesini talep etti.

“YETERLİ DELİL” NİTELİĞİNDE DEĞİLSavcılık ayrıca telefon konuşmalarının ‘yeterli delil’ olamayacağına vurgu yaparak, “Sanıklar mülki idare amirliği görevinde bulunmuşlardır. Mülki idare amirliği görevi sosyal ilişkiler bakımından önem arz eden bir kamu görevidir. Hal böyle olunca bir dönem mülki idare amirliği görevini yerine getirmiş olan sanıkların bir kısmının FETÖ’nün çatı yapılanmasında yer aldıkları sonradan tespit edilen bazı isimlerle normal (gizliliği olmayan) telefon hatları üzerinden bir dönem irtibat kurmuş olmalarının örgüt üyeliği suçu yönünden “yeterli delil” niteliğinde görülmesinde isabet bulunmayacaktır” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN ÇAPKIN’A EV HAPSİ
Mahkeme verdiği kısa aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme, tutuklu sanıklar Hüseyin Çapkın, Yılmaz Kurt, Haluk Nadir ve Fayzullah Özcan’ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme başkanı Hüseyin Çapkın’ın tahliye edilmesine ise itiraz ederek muhalefet şerhi koydu. Bu sebeple karar oy çokluğu ile alındı. Ayrıca Çapkın hakkında adli kontrol kapsamında “konutu terk etmeme” yani ev hapsi uygulanmasına karar verdi.

HÜSEYİN AVNİ MUTLU’NUN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA
Hüseyin Avni Mutlu’nun ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Bu karara ise bir üye hakimin itiraz ettiği, Mutlu’nun tahliyesi yönünde oy kullandığı belirtildi. Ancak üye hakimin itirazı Mutlu’nun tahliyesine yetmedi. İki hakimin oyu ile Hüseyin Avni Mutlu’nun tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Hürriyet

Yorumlar

  • (not be published)