Fitne Tohumları Asla Boy Vermeyecektir

Tarih Aralık 17, 2017, 8:46 pm
50 secs

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da düzenlenen Hz. Mevlana’nın 744. Vuslat Yıl Dönümü Şeb-i Arus programında konuştu.

Erdoğan konuşmasında Mevlana’nın manevi mirasının önemine vurgu yaparak Türkiye’nin zor şartlardan geçtiği dönemde Mevlana’nın mesajlarından feyz alınması gerektiğine dikkat çekti.

Erdoğan, “Mesnevi, uçsuz bucaksız bir deryadır, halimizin tasviridir. Mesnevi, sırlar, dersler, tavsiyeler ve hazinelerle dolu bir ummandır.”dedi

Asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz

Müslümanlar arasına ekilmek istenen fitne tohumuna yönelik Erdoğan şu sözlerle karşı çıktığını belirtti:

“Kararlı olacağız ve kararını bileceğiz Zalimin yaptıkları hiçbir zaman yanına kar kalmaz. Aramıza ekilmek istenen fitne tohumları asla boy vermeyecektir.

İçinde bulunduğumuz sancılı dönemde Hz. Mevlana’nın mesajlarını çok daha iyi idrak etmemiz gerektiğine inanıyorum. Bazıları güç devşirebileceklerini düşünüyor olabilir. Müslümanların hassasiyetlerini çiğneyerek sabrımızı sınıyor da olabilir ama asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

Sıkıntılar karşısında sabreden Rabbine teslim olan birbirine kenetlenen bir milleti ne içeriden ne de dışarıdan Allah’ın izniyle kimse yıkamaz.”

 

Yorumlar

  • (not be published)