Trump Mikser Görevi Görmektedir!!!

Tarih Aralık 07, 2017, 11:08 am
6 mins

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda toplanan işçilere seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump’ın dün imza attığı skandal karar üzerine Esenboğa havaalanında önemli açıklamalarda bulundu. Taşeron işçilere de seslenen Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Birlik olursak gelecekte bizi güzel günlerin beklediğini belirten Erdoğan, “Hiç endişeniz olmasın, biz beşer planında kul önünde eğilmedik. Biz, sadece Rabbimizin huzurunda rükuda ve secdede eğildik. Zira biz kula kul olmadık, olmayacağız. Bu yola böyle çıktık, böyle devam edeceğiz. Yeter ki biz el ele verelim, dayanışma içerisinde olalım. Gelecek hiç endişe etmeyin çok daha güzel olacak. Yıllardır taşeronluk meselesi hep konuşulmuş, tartışılmıştır. Ne yazık ki taşeronlar adeta komisyoncu görevi görmek suretiyle arada belli bir kazancı götürmüştür. Şimdi ise bu iş artık yoluna koyuldu ve Allah’ın izniyle gerek belediyelerin bu noktada atacağı adımlar, gerekse devletin atacağı adımlar planlandı. Gerek Başbakanımız, Çalışma Bakanımız, Maliye Bakanımız ekipleriyle yoğun çalışmalar yaptılar, en son biz de oturup bu çalışmaları değerlendirdik. Salı günü grup toplantısında açıkladığımız gibi bu karara vardık. Kolay değil, 900 bin malum işçi bundan istifade ediyor. Artık benim sonum ne olacak diye bir şey yok. Yeter ki herkes devletin, kamunun kurallarına uysun, çalışmasını yapsın. Tabii bugün malum Yunanistan’a gidiyorum. Atina’da görüşmelerimiz var. Oradan da yarın Batı Trakya’ya geçecek, oradaki kardeşlerimizle bir arada olacağız.” dedi.

“Trump’ın Neye Yaranmak İstediğini Anlamak Mümkün Değil”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin BM kararlarını ilk defa İsrail uğruna ihlal ettiğini savundu. “Şimdi ise tekrar bunu gündeme getirmek suretiyle Sayın Trump’ın neye yaranmak istediğini anlamak mümkün değil. Çünkü, Kudüs Müslümanların, Hristiyanların ve kısmi olarak da Musevilerin adeta ibadetgahı olarak görülmüştür bugüne kadar. Ağırlıklı olarak tabii ki Müslümanların ilk kıblegahıdır. Şimdi, böyle bir adımı atmak dünyada özellikle bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktır. Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun? Bu nasıl bir yaklaşımdır? Siyasi liderler karıştırmak için değil, barıştırmak için olurlar. Şu anda Sayın Trump’un bu açıklamaları adeta mikser görevi görmeye yöneliktir, karıştırmaya yöneliktir. Barıştırmaya değil. Kusura bakmasın.”

“Papa ile Görüşme Talebim Oldu”

“Çarşamba günü İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olarak tüm İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerini İstanbul’da toparlayacağız. Bunun yanında telefonlarla görüşmelerimi sürdürüyorum. Burada da sadece İslam ülkelerini değil, hatta Papa ile görüşme talebim oldu, onunla da bu akşam veya yarın sabah görüşeceğiz. Çünkü, burası Hristiyanların da mabedi. Sayın Putin ile de görüşmemi yapacağım. Batı ülkeleri Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya ile de görüşmemi yapacağım. Çünkü bu artık sadece Müslümanların değil, adeta insanlığın görevidir. Burada Sayın Trump ‘ben güçlüyüm öyleyse haklıyım’ diyorsa yanılıyor, güçlü olmak haklı olmak demek değildir, haklı olan güçlüdür. Burada biz haklıyız. Bu kumpasların altında ve arkasında nelerin olduğunu da son zamanlardaki mahkeme sürecinde gayet iyi biliyoruz. Şu anda mahkemede dönen dolapları görüyorsunuz, şunda yalan söyledim, bunda yalan söyledim. Tamam da haftalardır neyle meşguldü bu insanlar? Öyle mi? Öyleyse şu anda herkesin foyası açıkça ortaya çıkıyor. Muameleye de buna tabi olacaktır. Çarşamba günü İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi’ni İstanbul’da toplayacağız. Bu toplantımızdan sonra da bazı etkinliklerin planlama çalışmalarımızı yapıyoruz. Burada durmak yok, aynen yola devam. Taşeronlarla ilgili çıkacak bu kanunun hayırlara vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum.”

Yorumlar

  • (not be published)