Cumhurbaşkanı’ndan Taşeron Açıklaması

Tarih Aralık 05, 2017, 4:21 pm
2 mins

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti meclis grup toplantısında taşeron işçilerin durumuyla ilgili açıklama yaptı.

 

Erdoğan’dan taşeron işçilerle ilgili müjde geldi. Erdoğan “Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler” dedi.

Erdoğan’ın taşeron işçilerle ilgili yaptığı açıklama ise şöyle:

“Yaklaşık 900 bin çalışanımızı ilgilendiren ve kamuoyunda taşeron olarak bilinen düzenlemeye değinmek istiyorum. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 8 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek. Kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz. Bu arada komisyonlar, taşeronlar ortadan kalkıyor. Belediyelerde de iktisadi teşekküllerinin görevlisi olarak devam ediyor.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da yaptığı açıklamayla taşeron düzenlemesiyle ilgili net tarihi verdi. Bakan Sarıeroğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Taşeron düzenlemesi ile ilgili bir toplantı yapıp detayları açıklayacağız. Meclis’e en kısa sürede gelecek. Bütçe görüşmelerinden sonra genel kurulda görüşülecek. 3 ay içerisinde geçişler tamamlanacak” dedi.

Yorumlar

  • (not be published)