Bir Şeyler Aşılmış Gibi

Tarih Aralık 04, 2017, 11:47 pm
4 mins

Sezona oldukça kötü başlayan bir Fenerbahçe vardı. Tam kazandı derken son dakika ve son pozisyonda puan kaybeden bir Fenerbahçe. Kendinden oldukça düşük seviyedeki bir takıma elenerek UEFA Avrupa Ligi’ne veda eden bir Fenerbahçe. Tarafsızca bakmak gerekirse o zamanlardan bu zamanlara kadar birçok şey değişti takımda. Osmanlıspor karşısında alınan beraberlikten sonra istifa sinyalleri veren Aykut Kocaman’a futbolcular sahip çıktı. Hatanın kendilerinde olduğunu ve istifa etmemesini istediler. Gerçekten de o zamandan bu zamana çok şey değişti.

Son 4 resmi maçını da (birisi Türkiye Kupası olmak üzere) galibiyetle kapatan Fenerbahçe’de artık yüzler gülüyor. Aykut Hoca’nın suni dediği puan farkı eridi gitti. Zirve ile arasında da sadece 4 puan kaldı. Neler değişti peki takım içinde? Nasıl bir anda yükselişe geçildi?

Öncelikle Aykut Kocaman, Ozan Tufan inadını bıraktı. Zamanına göre Mehmet Topal’ı veya iyileştiği zaman da Mehmet Ekici’yi oynattı. Özellikle Mehmet Topal’ın da formunun yükselmesiyle ön libero hattı daha da güçlendi. Yani en azından artık taraftar Josef-Topal ikilisinin birlikte oynamasından korkmuyor. Yine Giuliano’yu kanat oynatmayıp asıl mevkiine çekti. 10 numara pozisyonunda harikalar yaratmaya başladı.

Valbuena’nın takıma katkısı gerçekten de tartışılmaz. Yüreğini koyuyor ortaya. Maç boyunca belki de rakip takımdan en fazla darbeyi o alıyor. Yine de kendini takımdan üstün görmesi ve takımın kaptanıymış gibi hareket etmesi konusunda uyarılması da takıma artı bir hava kattı. Gerçekten çok önemli bir yıldız. Yapmaması gereken hareketleri yapıyor bazen. Yerine göre bazı maçlarda da Aatif’ı tercih etmesi de artı bir durum. Aatif, çoğu orta saha oyuncusuna göre ileride oynamayı daha çok seviyor. Şut atıyor, pas veriyor, pozisyon yaratıyor-yarattırıyor. Çok çalışıyor. Ilk 11’de daimi kalmak için elinden geleni yapıyor. Hakediyor da.

İleri uçta risk alarak oynattığı Soldado Sivasspor maçında 3 gol attı. Umarız ki bu onun için bir başlangıç olur. Geçtiğimiz Kasımpaşa maçında forvetsiz olmasına rağmen çok büyük işler yaptı Fenerbahçe. Bir de ileri uçta Janssen veya Soldado’nun olduğu bir takımı hayal edemiyorum.

İşte yükselen bir formla Kasımpaşa’nın karşısına çıktı Fenerbahçe. İlk yarının berabere bitmesine rağmen taraftarının da müthiş desteğiyle gerçekten çok zevkli geçen bir maçtan 3 puanı 4 golle almasını bildi.

Önümüzdeki hafta rakip Bursaspor. Bu hafta Janssen kadroya dönüyor. Soldado’nun durumu ise şüpheli. Dileğimiz bundan sonraki haftalarda Fenerbahçe seyir zevki açısından bizlere keyifli maçlar izletir.

Son olarak Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında oynanan basketbol maçındaki pankart krizine değinelim. Belli ki Trabzonspor taraftarları ya kışkırtılıyor ya da daha önceki maçlardan aldıkları cezaları unutmuşlar. Açılan pankart ise büyük terbiyesizlik. Akıl tutulmasından başka bir şey değil. Hala daha 2010 senesinin muhasebesini tutuyorlar. Geçmiş 7 sene be arkadaş! Sen hala niçin takılıp kalıyorsun o olayda? Kaldı ki o sezonun şampiyonu Fenerbahçe’dir. Nokta! Umarız bu meseleye nokta yerine bir daha virgül koymayız.

Yorumlar

  • (not be published)