OECD Türkiye Beklentisini Yükseltti

Tarih Kasım 28, 2017, 5:30 pm
2 mins

OECD, Türkiye için büyüme beklentisini 2017 için yüzde 3,4’ten yüzde 6,1’e, 2018 için ise yüzde 3,5’ten yüzde 4,9’a yükseltti.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nden (OECD)  yayımlanan raporda Türkiye’deki Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’da mali teşvik ve ihracattaki toparlanmanın etkisiyle bu yılki büyüme tahminini 6,1’e, gelecek yıl için ise 4,9’a yükselttiği açıklandı. 2019 yılı içinse büyüme tahmini 4,7 olarak açıklandı.

Raporda: “Açıklanan yapısal reformlarda etkili ilerleme, mali şeffaflık ve 2018-2010 Orta-Vadeli Ekonomik Programın deflasyon hedefleri, güveni yükseltebilir ve yerli ve yabancı özel sektör yatırımlarını artırabilir.” denildi.

Raporda ayrıca: “Finans dışı birçok firmanın borç kaldıracı önemli derecede arttı ve bu onların ek borçlanma ve yatırım kapasiteleri kısıtlıyor. 2017’de yürürlüğe giren büyük devlet kredi garanti sistemi, kısa vadeli finansal sıkıntıları hafifletti ve bu uygulamanın gelecek iki yıl yürürlükte kalacağını düşünüyoruz. Bununla birlikte, direnci artırmak için, yerli ve yabancı yatırımcıların her ölçekteki firmaya ortak katılım ekosistemi geliştirilmelidir” denilerek cari işlemler açığının dış finansman ihtiyacı duyduğu belirtildi.

TÜİK raporlarına göre Türkiye, bu yılın ilk çeyreğinde 5,2 ve ikinci çeyreğinde 5,1 büyüdü.

Yorumlar

  • (not be published)