“Baraj Olursa Geçeriz, Önümüze Set Çekerlerse Aşarız”

Tarih Kasım 23, 2017, 4:13 pm
5 mins

Bahçeli bugün Manisa halkı ile buluştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği projelerin toplu açılış töreninde Manisalılara seslendi.

Bahçeli, projelerin toplu açılış töreninin Selendi’de gerçekleştirilmesine binaen Selendi Kent Meydanında toplanan vatandaşları sevgi ve muhabbetle selamlayarak konuşmasına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş başta olmak üzere tüm teşkilat yöneticilerine ve dava arkadaşlarına teşekkür ederek başladı. Dört ilçede, 803 milyon liralık yatırım tutarıyla açılış ve temel atma töreninin gerçekleştirildiği toplamda 248 projenin Manisa’ya hayırlara vesile olması dileklerini sundu.

Bahçeli açılış konuşmasında belediyecilik anlayışına dikkat çekerek şöyle söyledi:

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim amacımız da vatandaşlarımıza müreffeh bir hayat imkânı sunmak ve mutlu bir geleceğe yürümektir.Üretken belediyecilik anlayışımızın temeli de budur. Üreterek gelişeceğiz, geliştikçe büyüyeceğiz, büyüdükçe zenginleşip, sosyal ve ekonomik engelleri Allah’ın izniyle bertaraf edeceğiz. Bugünün sorunlarını aşmakla kalmayacak, istikbalin ihtiyaç ve arzularını şimdiden öngörüp, kalıcı teklif ve müdahalelerimizle her derde deva, her soruna çözüm üreteceğiz. Kalkınmanın denge ve derinliğine ele ele vererek birlikte ulaşacağız. Kaldı ki birlikte başaracağız. Birlikten güç doğacağına göre, hep beraber güçlü, hep beraber Manisa olacağız ve prangaları teker teker söküp, parlak bir geleceğe kanatlanacağız. Bizim kaybedecek zamanımız yoktur, işimiz ise çoktur.

Türkiye’yi daha ileriye götürmek, Manisa’yı daha güzele kavuşturmak, Selendi’yi daha aydınlık dolu bir geleceğe taşımak için yerimizde durmayacağız. Kaldı ki, bugüne kadar da durmadık, beklemedik, yorulmadık, yılgınlığa prim vermedik. Sizlerden aldığımız demokratik görev ve emaneti layığıyla yerine getirmenin arayış ve heyecanında olduk.”

Baraj olursa geçeriz, önümüze set çekerlerse aşarız

Bahçeli konuşmasının devamında MHP hakkında baraj ile ilgili söylentilere de cevap verdi.  Bahçeli,

“16 Nisan’da sizlerin oylarıyla Anayasal bir içerik kazanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden sonra seçim barajı yeniden düşünülmelidir dedik, bir kıyamettir kopardılar. Bir eli kan, bir eli katran olan kötülük ve simsarlık abideleri iyi niyetle söylemiş olduğumuz görüşlerimizi çarpıtarak yansıttılar. Baraj endişesine kapılarak telaşlandığımızı utanmadan, sıkılmadan, yüzsüzce dillerine doladılar. MHP, baraj korkusu olan değil; bilakis barajlara rağmen ve tüm engelleri yıka yıka bugünlere ulaşmış büyük bir millet eseridir.Baraj olursa geçeriz, önümüze set çekerlerse aşarız.

Bildiğiniz üzere, yüzde 10 barajının, ittifaklarla veya başka türlü yollarla aşılabilir bir duruma geldiğini, geçmişteki tecrübelerden yola çıkarak dile getirdik. Türkiye’yi istikrar ve normalleşme sürecine getirebilmek için bir uzlaşma çağrısı yaptık. Bu yüzde 5 mi olur, yüzde 7 mi olur, yoksa yüzde 10 olarak mı kalır, böyle mi devam etmesi gerekir, bunları görmek lazımdır, dedik. Düşüncelerimizi dile getirirken kendi namımıza bir hesap arayışına girmeden, yeni hükümet etme sistemine uygun adımların atılması gerektiğini söyledik. Sözlerimin bir kenarından tutarak iftira korosu oluşturanlar MHP’yi töhmet altında bırakmak için bildik ezberlerini sıraladılar, tezviratlarını yoğunlaştırdılar.

MHP’siz bir Türkiye hayaliyle yanıp tutuşanlar görüşlerimizi seviyesizce çekiştirerek hakkımızda kamuoyu oluşturmaya kalkıştılar.Ancak tutmadı, tutmayacak.”

 

 

 

Yorumlar

  • (not be published)