Bakan Jülide Sarıeroğlu Açıklama Yaptı

Tarih Kasım 12, 2017, 5:12 pm
4 mins

Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Çankırı Merkez İlçe Başkanlığının Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen 6. Olağan Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı.

Hedefimizden Vazgeçmedik

“16 yıldır, milletimiz için uğraşıyoruz. Bu süreçte önümüze çıkartılan engellerle de mücadele ediyoruz. Enerjimizi başka işlere harcamamız için uğraşanlar oldu. Partimizi kapatmak istemeleri, Gezi olayları, 17-25 Aralık süreci bunlardan birkaçı. Sizden aldığımız güçle hepsinin üstesinden geldik. Önümüze çıkartılan bunca engele rağmen hedefimizden hiç vazgeçmedik.”

“Bir ülke düşünün 15 Temmuz gibi bir ihaneti geride bırakıyor, ardından terör örgütü ile mücadeleye başlıyor. O da yetmiyor, DEAŞ’ı, PKK’sıyla mücadele ediyor, diğer taraftan da El-Bab’ta Fırat Kalkanı operasyonunu yapıyor. Bu da yetmiyor projelerini sürdürüyor. Şu anda 5.2 oranında büyümeye devam ediyoruz. Ekonomik olarak ülkemize zarar vermek isteyen güçlerle karşı karşıya geliyoruz. Diğer yandan sınır güvenliğimiz, ülkemizin bütünlüğünü sağlamak için operasyon yapıyoruz, Hain terör örgütü PKK ile mücadelemizi sürdürüyor, bir yandan da birlik beraberlik içinde hep birlikte üreterek, çalışarak ülkemizin kalkınmasına katkı sağlıyoruz.”

“Şu an bütün dünya ülkeleri ‘bu nasıl oluyor’ diye şaşkınlık içindeler. Bizim yaşadığımız süreci başka bir ülke yaşasaydı inanın ayağa bile kalkamazdı, sokağa dahi çıkamazdı. Bizi hedefimizden döndüremiyorlar, bunun için de ne yapacaklarını bilemeyip çıldırıyorlar. Çıldırmaya, ne yapacaklarını bilememeye devam edecekler. Biz, geçmişi, tarihiyle kadim bir milletin çocuklarıyız. Daha çok çalışıp, ülkemizin daha çok gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. İnanılmaz bir konjonktürden geçiyoruz. Bu süreçte ülkemizin sıkıntı yaşamadan geçmesi için tüm çalışmalarımızı yapıyoruz.”

Taşeronlara Müjde

“Taşerondaki kardeşlerimizin taleplerini, ihtiyaçlarını çok iyi biliyorum. Göreve geldiğimizde hemen çalışmaya başladık. Konuyu farklı mecralara çekmeye çalışan kesimler var ama Sayın Başbakanımız grup toplantısında gerekli açıklamayı yaptı. İnşallah bu sene bitmeden taşeronda çalışan vatandaşlarımızı kamuda istihdamlarıyla ilgili çalışmayı tamamlayıp gereğini yapacağız.”

“Şu anda 5,2 oranında büyüme oranına sahibiz. Bu büyüme oranının istihdama yansıması için elimizden geleni yağacağız. İŞKUR çok önemli bir kurum. 2002’de 20 bin kişiyi işe yerleştirmiş. Ekim ayındaki rakamları aldım 900 bin kişiyi işe yerleştirmiş. Türkiye’nin gelişimini bu rakamlardan görebiliriz. Son 10 yılda 8 milyon kişi iş gücü piyasasına girmiş bunun 6,5 milyonuna iş bulmuşuz. Bunun da 3,5 milyonu kadın. Bu rakamlar neredeyse bir Avrupa Birliği ülkesinin nüfusuna denk. Bu rakamlarla ilgili manipülasyon yapmaya çalışıyorlar ama kim ne derse desin rakamlar nettir. Türkiye 10 yılda 6.5 milyon insana istihdam sağlamıştır. İstihdam seferberliği kapsamında son 1 yılda 1 milyon 300 bin kişiye istihdam yaratmıştır. Bu yerilecek değil alkışlanacak bir performanstır. Dünyanın örnek aldığı bir başarı hikayesidir.”

 

Yorumlar

  • (not be published)