Derbi Arefesinde

Tarih Ekim 22, 2017, 12:10 am
3 mins

Yarını beklemeden birkaç notumu paylaşmak istedim sizlerle. Yarın Türk futbolunun en önemli iki takımı Fenerbahçe ve Galatasaray kozlarını paylaşacak.

Hafta başından bu yana spor yorumcularının ve gazete yazılarının incelemesini yaptım. Öyle bir lanse ediyorlar ki sanki Fenerbahçe basit bir Anadolu takımıyla karşılaşacak. Tamam son zamanlarda Fenerbahçe’nin Galatasaray’a bir üstünlüğü var. Bu da Galatasaray’ın Fenerbahçe’den düşük seviyede bir takım olduğu anlamına gelmesin. Galatasaray çok büyük bir kulüp.

Tabii ki de Fenerbahçe kaybettiği puanları telafi etmek isteyecektir. Bu durumda da elinden geleni yapıp da 3 puanı almak için çabalayacaktır. Puan kaybetme kredisi sene başında dolan Fenerbahçe’de bir haftadır adeta sıkıyönetim hakim. Düşünülen tek şey bu maçtan alınmak istenen 3 puan. Peki bu maçın kaybından sonra oyuncuların üzerinde oluşacak olan olumsuz etki hiç mi düşünülmüyor? Bakın, geçtiğimiz seneden itibaren bu sene de süren bir yıpratma politikası hakim Fenerbahçe’de. Bu Aziz Yıldırım’ın başkanlığı bırakması için mi yapılıyor bilinmez ama durum bundan ibaret.

Galatasaray’ın bu haftaya kadar olan konumu da malumunuz. Şu anda Fenerbahçe ile arasında 8 puanlık bir fark var. Kapanmayacak bir fark değil elbette. Futbol sürprizlere açık bir oyun. Her ihtimalin düşünülmesi gerekmekte. Sonuçta derbi maçı kazananlar 6 puan almıyor. Veya yenilen takımdan 3 puan silinmiyor. Arasındaki puan farkı artıyor ki bu çok doğal.

Fenerbahçe, bu maçtan 3 puanı alabilmesi için öncelikle Gomis’i topla buluşturmaması gerekiyor. Çünkü bu futbolcunun gol yüzdesi çok yüksek. Gol krallığında üst sıralarda bulunan bu futbolcuyu durdurabilecek tek oyuncu ise Neto. Skrtel’e nazaran biraz daha sakin oynayan Neto oynadığı ilk maçlarda kalitesini de göstermiş ve taraftarın da güvenini kazanmıştı.

Daha sonra orta alanda rakibe kendini kabul ettirmesi gerekiyor. O yüzden Evkur Yeni Malatyaspor maçındaki taktiği aynen uygulaması gerekiyor. Cezası dolan Alper’in ise bu maçta oynaması gerekiyor. Eğer Alper yerine Dirar tercih edilirse çok büyük risk alınır. Valbuena ve Giuliano’nun da etkili olabilecekleri noktalardan şut denemeleri yapması gerekiyor. İleride de geçtiğimiz hafta dinlendirilen Janssen tercih edilmeli. Soldado ve Fernandao’ya göre daha hazır olan Janssen eğer bu maçta rakip savunmaya Beşiktaş maçındaki gibi üstünlüğünü sağlarsa galibiyet kaçınılmaz. Ayrıca Galatasaray’ın ön liberosunda oynayan N’diaye de hızıyla tehlike yaratabilecek bir futbolcu. Belhanda ve oynarsa Feghoulli de ayrıca skoru etkileyebilecek futbolcular.

Şimdilik bizden bu kadar. Yarın maç sonu yorumunda görüşmek üzere.

Yorumlar

  • (not be published)